SPA = Nja….

Det var länge sedan jag var på SPA så jag var sugen igen. Så kom det lägligt en present till oss på ett av alla SPA:s  -Hooks Herrgård.

Vi valde en helg i oktober. Hade tänkt starta med lite vandring i området och bada i varma bad efteråt men blåsten, kylan & regnet höll oss inne.

Ser inte fullt ut men halva gänget badar sjön (!)

Jag är ingen riktig SPA människa märkte jag så väl. Eftersom vädret var emot oss stannade vi på hotellet och tog oss ner till SPA avdelningen. Det såg mysigt ut att sitta ute i de varma baden utomhus med ett glas bubbel, det gick inte. Båda poolerna var upptagna med konferens folk som snackade jobb och att tränga ner sig där skulle känna väldigt konstigt.

Hej kan vi knö oss ner till er konferens, vad jobbar ni med?

Lennart är mer för vatten & bad, han simmade några längder i simbassängen.

Så vi var kvar inomhus och satt i 38 graders vatten, inomhus tempratur låg på ca 30. Jag fick ju tant-bryt efter var 10:e minut och var tvungen att ställa mig upp för att bli avsvalkad, å så ner igen…..

Bastu kändes lite onödigt i denna varma miljö.

Äsch vi satte oss i baren och drack vin istället.

Vin från menyn kunde man välja.

Trerätters: Det var redan bestämt vad alla gäster skulle äta! Förrätt: Kall fisk direkt från kylen, huvudrätt: Mör & god Oxfilé-kind och till efterätt: Alldeles för mycket hopkok av vinbär, sorbet, glass, kex, choklad…..

Sammanfattning: För litet ställe med alldeles för mycket folk. Restaurangen ger en ”löpande band” känsla. Plus poäng för väldigt god frukost med inklusive A L L T

Det blev en tidig kväll och en tidig morgon. Ut på vägarna redan klockan tio, det är tidigt för oss. Mot Ullared, efter en stund:

Lennart: Vad fan ska vi göra där?

Jag: Köpa en regnrock.

Lennart: Jaaaaa, och handla lunchlådor.

Sammanfattning: Mycket folk. Tror att vi slog rekord (nu räknar jag inte med ortsbefolkning), vi var inne i hela 45 minuter och handlade för hela 1 400 kr.

Kom på att jag behövde ett nytt skal, det blev två. De var ju så billiga

Hissar våra roliga helger.

Tacksam för vår resor oavsett ”hur vi landar”

 

 

2 kommentarer

  1. Tant-bryt HAHA! Känner igen mig i de där tankarna, är jag en SPA människa eller inte….? Det lockar att åka på spa men väl där…. hmm. Tack för dagens skratt! Kram

    1. Hej,
      om du ska gå på SPA boka något kring badandet t.ex. träning, massage så man får en helhetsupplevelse. Nästa gång ska jag åka i större sällskap med tema, de ger mig mer. PS det är inte lätt med tant-bryt ha ha.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *