Hon Han Hen

Idag funderar jag på manligt och kvinnligt om hur olika vi är, Vilket är helt underbart och åt helvete ibland men varför det ska ta sådan tid att vi har samma löner för samma arbete? När vi blir föräldrar borde ju vi tjejer har mer i lön i tanke på vad vi presterar både i och utanför jobbet.

image

Bild från Google.

Man säger att bakom varje framgångsrik man står en kvinna som sköter all markservice. Och bakom en framgångsrik kvinna står ingen. Det ligger något i det.

Känner du till något par där båda jobbar heltid med barn och allt som hör till, där mannen tar ansvar för att anlita städfirma, ringer mor- och farföräldrar för barnpassning, skriver upp och går med barnen på tandläkarbesök och utvecklingssamtal, fixar matsäck till utflykten, säljer jultidningar åt barnen, utan att kvinnan sagt något eller påmint honom?

Om en man är pedant” gör man jobbet ihop på hans vis som man & kvinna OM kvinnan är pedant” ska det städas på hennes vis och slutar med att mannen städar inte alls eftersom inget duger. Känns det igen?

Fick höra av en bekant, Anna som jobbar på ett dementboende, att det blir allt vanligare med demens i lägre åldrar, vi pratar om 35 åringar (!) och det är vi tjejer som blir drabbade som ska prestera och vara 100 % på arbetet, på fritiden, på semestern, i sängen och i hemmet. Det är inga latmaskar som blir utarbetade eller dementa i så låg ålder.

Så tjejer lägg av försök slappna av, det gör inget om det är lite skit runt hörnen, om inte kylen är fylld med mat eller om sängen är obäddad. Var mer hen!

Jag märkte i vårt förhållande när vi fick barn att det kommer att ta tid innan män blir ansvariga i familjelivet, kändes som en utopi ibland!

Fördelen för min del var att jag slutade vara pedantisk, jag valde att släppa en del s.k. måsten, men det räckte inte för att mötas på mitten. Lennart gjorde det han tyckte var roligt, lagade mat & grillade.

image

Bild från Google.

I efterhand är det här roligt, han åkte alltid och hämtade min mamma till julen för då slapp han det där sista som han avskydde och fortfarande gör finjustering av (Jul) hemmet, dukning & klä barnen.

Det handlar inte om vem som meckar med bilen eller byter blöjor utan att komma överens om vad som är minst tråkigt att göra och bara göra det! Förresten vem meckar med bilar nuförtiden?

Den yngre generationens män är bättre men jag tror nog att någon påminner dem om vad som ska göras i hemmet och med barnen.

Idag vill jag hissa Lennart min man för att han min största support !!

Drar du små lögner för din man om vad ditt inköp kostar eller gömmer du kläder i garderoben och säger äsch den gamla trasan har jag haft länge. Om du gör det varför och gör din man likadant?

Vem vill du hissa?

 

11 kommentarer

    1. Hej Sus, ja din man är unik men det beror väl på att han bor i Haga och sonen är uppvuxen i Linné? Läste i en morgontidning för ett tag sedan att de mest jämlika männen bor i stadsdelar som Majorna, Linné & Haga. Så nu får vi hissa dessa stadsdelar eller morsorna kanske? Hi hi Tack för att du kommenterar mig!

  1. Jag vill hissa min Christoffer , för han är ju mannen som du beskriver inte finns han gör mycket av det du skrev utan att jag säger till…
    Verkligen kul att läsa dina inlägg!! Stor kram ❤️

  2. Attans vad du slår huvudet på spiken, Haha! Känner tyvärr igen mig lite men inte helt. Måste hävda att jag är en ganska normal pappa men lite delux, dvs tänker lite själv och tar initiativ till att ringa försäkringsbolag och ta barnet till tandläkaren efter en rätt schysst stagedive på dagis mm. Sen kan ju vi killar känna oss lite som alliansen gör just nu, har gett oss in i leken på andras premisser… Mvh Freddie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *